Ecetes csípős paprika - olívaolajban, túrókrémmel töltve

Hasonlót lehet kapni az egyik áruházban, de elég drágán, ezért megpróbáltam leutánozni. Jó csípős paprikákat kaptunk még nyáron Anyáéktól, azt pár hónapon keresztül savanyítottam (recept innen), majd megtöltve olajjal leöntve hűtőben tartjuk fogyasztásra készen.

Hozzávalók:
  • paprika


  • 6 dl víz
  • 3 ek ecet (15%)
  • 1 kk só
  • 1 ek cukor
  • 2 késhegynyi borkén

  • Túrókrém/sajtkrém
  • Olívaolaj

A paprikák csumáját kivágjuk, kikaparjuk a magokat. Egy befőttesüveget alaposan elmosunk, és a megmosott, kicsumázott paprikákat beletesszük. Elkészítjük a levét: a vízzel összekeverjük az ecetet, sót, cukrot, és a késhegynyi borként, és leöntjük a paprikákat. Pár hónapra félretesszük. Tél közepe felé, amikor már kevesebb az elérhető zöldség, elővesszük: a paprikákat szépen lecsepegtetjük és a túró/sajtkrémmel megtöltjük. Zárható edénybe tesszük és olívaolajjal leöntjük annyira, hogy ellepje. Hűtőben hetekig eláll.

Egy másik verzió, legközelebb ezt is kipróbálom: Feta sajttal töltött paprika

Népszerű bejegyzések