Bundás kelbimbó

Párizsias bundában, akinek nem kedvence a kelbimbó, ezt talán mégis érdemes kipróbálnia :)

Hozzávalók:


  • kelbimbó

  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 7 dkg liszt

A kelbimbók végét és az esetleges szélső, sérült leveleket levágjuk, majd közepesen puhára pároljuk, sózzuk. A tojásból, tejből, lisztből sűrű, csomómentes, a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát keverünk. Megsózzuk, és beleforgatjuk a kelbimbókat. Forró, bő olajba kanalazzuk. A kelbimbók a bundájuk miatt össze fognak állni, ezt kanállal a sütés közben kisebb darabokra vághatjuk. Mindkét oldalukat megpirítjuk, majd szalvétán lecsepegtetjük. Krumplipürével, vegyes salátával fogyasztottuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések