Túrógombóc

'Túrógombóc 20 perc alatt' néven találtam ezt a szuper receptet. Nem kell sokáig pihentetni, ennek ellenére pont megfelelő az állaga, nem esik szét, és nem túl kemény. És csak 1 tojás kell bele - nem is volt itthon több, ráadásul vasárnap volt, így szerezni se tudtunk, ezért is esett erre a receptre a választás :) Nem bántuk meg!

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 tojás
  • 9 ek búzadara
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só

  • zsemlemorzsa&fahéj&van.cukor&olaj
  • darált dió&cukor, van.cukor


A túrót a tojással, a búzadarával, a cukorral és a csipet sóval jól összekeverjük, és nedves kézzel gombócokat formázunk belőle. Forrásban levő vízbe tesszük, és 10 percig főzzük (addigra feljönnek szépen a tetejére, és a közepük is átsül - egyet azért érdemes félbevágni) Ezalatt elkészítjük a "bundáját": a zsemlemorzsát összekeverjük a fahéjjal, vaníliáscukorral és egy kevés olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. A leszűrt gombócokat még melegen beleforgatjuk. Aki szereti a diót (vagy akinek elfogyott idő előtt a zsemlemorzsája vasárnap :P), kipróbálhatja a másik változatot: darált diót (vaníliás)cukorral összekeverjük, kicsit megpirítjuk - ezt olaj nélkül, és ebbe forgatjuk a lecsepegtetett gombócokat. Nekünk nagyon bejött. Ízlés szerint cukros, fahéjas tejföllel/ lekvárral tálaljuk.

Népszerű bejegyzések