Szójaszószos pirított tészta

Már a készítés közben olyan finom illatok terjengenek a konyhában :) A kínai konyha jellegzetességei közül való ez a recept is, hasonló egy korábbihoz.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 kisebb szelet gyömbér
  • fél füstölt tofu
  • 2 ek szezámmag
  • szójaszósz
  • olaj

Olaj és víz keverékén elkezdjük párolni a lereszelt sárgarépát (nagyobb lyukú reszelőn). Közben egy másik edényben sós vizet kezdünk melegíteni, és kifőzzük a tésztát (ízlésünk szerint bármilyet). Ha a répa megpuhult, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát is, a felkockázott tofut, a szezámmagot, és ízlés szerint sózzuk. Tovább pirítjuk, amíg egy kicsit kezd pirulni a tofu és a szezámmag. Eközben a tészta el is készül, leszűrjük, egy evőkanál olajjal összekeverjük, és hozzáadjuk a tofus keverékhez. Így együtt is pirítjuk még, hozzáadunk 1 kk szójaszószt is, és jól összekeverjük. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések