Szójaszószos pirított tészta
Már a készítés közben olyan finom illatok terjengenek a konyhában :) A kínai konyha jellegzetességei közül való ez a recept is, hasonló egy korábbihoz.
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 1 szál sárgarépa
- 1 cikk fokhagyma
- 1 kisebb szelet gyömbér
- fél füstölt tofu
- 2 ek szezámmag
- só
- szójaszósz
- olaj
Olaj és víz keverékén elkezdjük párolni a lereszelt sárgarépát (nagyobb lyukú reszelőn). Közben egy másik edényben sós vizet kezdünk melegíteni, és kifőzzük a tésztát (ízlésünk szerint bármilyet). Ha a répa megpuhult, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát is, a felkockázott tofut, a szezámmagot, és ízlés szerint sózzuk. Tovább pirítjuk, amíg egy kicsit kezd pirulni a tofu és a szezámmag. Eközben a tészta el is készül, leszűrjük, egy evőkanál olajjal összekeverjük, és hozzáadjuk a tofus keverékhez. Így együtt is pirítjuk még, hozzáadunk 1 kk szójaszószt is, és jól összekeverjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése