Paradicsomos bulgur szejtánnal
Egy gyors egytálétel. A bulgur = tört búza, előfőzőtt, majd szárított búzaszemek - a köretek világában megelőzi a rizst és a kuszkuszt is, rostban, vitaminban, ásványi anyagban és glikémiás indexben :)
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 10 dkg bab előző este beáztatva
- 20 dkg bulgur
- 2 szelet szejtán
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- só
- vegeta
- toscana fűszerkeverék
A szejtán elkészítése itt olvasható. Olaj és víz keverékén megpároljuk a hagymát, majd a kockára vágott szejtánt is pirítani kezdjük. Szükség szerint az olajat pótoljuk, és keverjük hozzá a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a babot, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a bab megpuhult (ha konzervből készítjük, itt nem kell ezt az időt kivárni) hozzáadjuk a bulgurt és dupla annyi vizet (tehát 1 rész bulgur, 2 rész víz), és a paradicsomsűrítményt is elkeverjük benne. Ízesítjük sóval, vegetával, fűszerekkel, ízlés szerint cukorral és fedő alatt a bulgur puhulásáig pároljuk. Időnként megkeverjük, és szükség esetén a vizet még pótoljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése