Juhtúrós sztrapacska

Nemrégen egy étteremben csak megcsodáltuk, itthon megcsináltuk, megettük :) Vegetáriánusként van pár étel, amiből az éttermi kínálat biztos, hogy kiesik, a sztrapacska is ilyen. De mindent lehet kárpótolni. Az elkészítéshez Apróséf oldal receptjét választottam.

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • víz

  • 15 dkg juhtúró
  • fél pohár tejföl
  • olaj

A nyers krumplit kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, és annyi vizet, hogy a nokedlitésztánál egy kicsit keményebb, szaggatható tésztát kapjunk. Nagy fazékban (amiben az összes adagot ki tudjuk főzni) vizet forralunk, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Amikor már feljön a tetejére, és kóstoláskor érezzük, hogy megfőtt a krumpli is, leszűrjük. Átmosni nem kell. Elkészítjük a juhtúrós részt is: a juhtúrót összekeverjük a tejföllel, sóval. Teflonban/wokban olajat melegítünk, beletesszük a juhtúrós keveréket,  kicsit hagyjuk sülni. Pár perc után hozzákeverjük a leszűrt galuskát is. Ha szeretjük, kicsit hagyjuk "lesülni", ha nem, akkor csak jópárszor megkeverjük, és kész is. Ízlés szerint sózzuk.

Tipp: Mi a szalonna helyett Angliából kapható füstölt szójagranulátumot tettünk rá. Ehelyett használhatunk, piríthatunk hozzá tofut, szejtánt, illetve szezámmagot (egyik Barátnőm ajánlotta, legközelebb kipróbálom)

Népszerű bejegyzések