Zöldborsókrém és csillagkenyér

A pörkölthöz kapcsolódó recept, a kétféle konzervből (zöldborsó és csicseriborsó) egy keveset kihagytam, így még ízletes pástétom készült belőle, illetve a "csillagkenyér".

Hozzávalók:
  • zöld- és csicseriborsókonzerv (kb.2 dl-nyi összesen)
  • 1 cikk fokhagyma
  • vegeta/vegamix
  • 1 ek olaj
  • víz
Turmixba tesszük az összes hozzávalót. Ha szükséges, még vizet adagolunk hozzá, hogy a megfelelő állagot megkapjuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Az éppen készülő kenyérformából 3 db kisebb gombócot kiveszünk, és egyenként kör alakúvá nyújtjuk. Itt található egy jó videó az elkészítés további folyamatáról. Ha elkészült, 15 perces kelesztés után pirulásig 25-30 percig sütjük.

Népszerű bejegyzések