Zöld - és Csicseri - Borsópörkölt
Itt mindkét borsófajta konzerv volt, így gyorsan elkészült. Arra kell figyelni, ha nyersből készítjük, a csicseriborsónak egy éjszakát áznia kell főzés előtt.
- 1 zöldborsókonzerv
- 1 csicseriborsókonzerv
- paradicsomsűrítmény (70 g)
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek kukoricakeményítő
- só
- 1 kk pirospaprika
- só nélküli vegeta
- olaj
Olaj és víz keverékén a hagymát megpároljuk. Ha megpuhult, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a leszűrt borsóféléket. Még vegetával, sóval ízlés szerint ízesítjük. Összeforraljuk, majd 1 dl hideg vízben elkeverjük a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a pörkölthöz (ha szaftosabban szeretnénk, 2-3 dl-ben keverjük ki), és addig kevergetjük, amíg kezd sűrűsödni. Tarhonyával fogyasztottuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése