Zöld - és Csicseri - Borsópörkölt

Itt mindkét borsófajta konzerv volt, így gyorsan elkészült. Arra kell figyelni, ha nyersből készítjük, a csicseriborsónak egy éjszakát áznia kell főzés előtt.

Hozzávalók:
  • 1 zöldborsókonzerv
  • 1 csicseriborsókonzerv
  • paradicsomsűrítmény (70 g)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • só 
  • 1 kk pirospaprika
  • só nélküli vegeta
  • olaj
Olaj és víz keverékén a hagymát megpároljuk. Ha megpuhult, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a leszűrt borsóféléket. Még vegetával, sóval ízlés szerint ízesítjük. Összeforraljuk, majd 1 dl hideg vízben elkeverjük a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a pörkölthöz (ha szaftosabban szeretnénk, 2-3 dl-ben keverjük ki), és addig kevergetjük, amíg kezd sűrűsödni. Tarhonyával fogyasztottuk.

Népszerű bejegyzések