Lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • mustár
  • (füstölt) pirospaprika
  • 2-3 babérlevél
  • 2 ek liszt
  • olaj
A lencsét előző este megmossuk és beáztatjuk bő vízbe egy éjszakán át. Másnap leszűrjük, jól átmossuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd olaj és víz keverékén párolni kezdjük. Ha megpuhult, mehet hozzá egy kanálnyi mustár, egy kis pirospaprika, majd az átszűrt lencse. Párszor megkeverjük, majd felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk. Főzzük, amíg megpuhul a lencse. Ekkor beletesszünk 1 dl vízben / tejfölben elkevert lisztet / kukoricakeményítőt (1 ek), hozzáadjuk a lencséhez, még egyszer felforraljuk, és készen van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések