Diókolbászos kuszkusz

A kuszkusz Afrikából származik (a nevét arról az eljárásról kapta, ahogyan ott az asszonyok "gömbölygetik", hogy ilyen alakú legyen) és a gabonafélékhez tartozik. Nagyon egyszerű és gyors az elkészítés, csak le kell önteni forrásban levő vízzel, és hagyni, hogy megpuhuljon. Édesség is készülhet belőle, most éppen köretként ettük, nem a hagyományos módon készítve, hanem kiegészítve pár dologgal.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kuszkusz
  • gabonakolbász
  • 1 színes paprika
  • 1 kisebb fej hagyma
  • só, vegeta ízlés szerint

Az apróra vágott hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk kicsi só hozzáadásával. Ha megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott paprikát, gabonakolbászt, megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kuszkuszt, még párszor megkeverjük ezzel együtt is, és végül felöntjük vízzel (annyival, hogy épp ellepje, ne legyen sok, inkább még később adhatunk hozzá). Elzárjuk, lefedjük, és megvárjuk amíg megpuhul, közben párszor megkeverjük.

Ha csak egy egyszerű köretet szeretnénk: Hagymát párolunk, majd felöntjük vízzel (a kuszkusz másfélszeresével). Amikor forr, beletesszük a kuszkuszt, és levesszük a lángról. Párszor megkevergetjük, hogy megpuhuljon. Ha kell még eközben vizet adunk hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések