Birsalmakrémleves
És végül, még egy birsalma-recept. 3 darab maradt, krémleves lett belőle - pirított szeletelt mandulával és gránátalmával különlegesen krémes, lágy, édes íze lett, olyan vendéglőbevaló :)
Hozzávalók:
- 3 db birsalma
- 1 db alma
- 2 dl zabtej
- cukor/méz ízlés szerint
- csipet só
A birsalmákat cikkekre vágjuk, és éles késsel a magházat eltávolítjuk (meghámozni nem szükséges). Ha nincs annyi birsalmánk, egyszerű almával is helyettesíthetjük, én most egyet tettem hozzá. A cikkekre vágott almákra annyi vizet öntünk, hogy ellepje. Mézzel/cukorral édesítjük, hozzáadjuk a csipet sót és puhulásig főzzük. Ekkor botmixerrel/turmixban pépesítjük. 2 dl növényi tejet/tejszínt adunk hozzá. Még egyszer felforraljuk, addig kevergetjük, amíg kezd sűrűsödni. A birsalma önmagában is sűrítő hatású, így ha túl sűrű lenne, vízzel higítsuk a megfelelő állagra. Pirítsunk hozzá mandulát, szórjunk a tetejére gránátalma magvakat.
+ variáció: birsalma + banán. Különleges és tökéletes páros. Gyümölcslének télire is szuper.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése