Birsalmakrémleves

És végül, még egy birsalma-recept. 3 darab maradt, krémleves lett belőle - pirított szeletelt mandulával és gránátalmával különlegesen krémes, lágy, édes íze lett, olyan vendéglőbevaló :)


Hozzávalók:
  • 3 db birsalma
  • 1 db alma
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 2 dl zabtej
  • cukor/méz ízlés szerint
  • csipet só


A birsalmákat cikkekre vágjuk, és éles késsel a magházat eltávolítjuk (meghámozni nem szükséges). Ha nincs annyi birsalmánk, egyszerű almával is helyettesíthetjük, én most egyet tettem hozzá. A cikkekre vágott almákra vizet öntünk (kb. 1,5 liter), mézzel édesítjük, hozzáadjuk a csipet sót és puhulásig főzzük. Ekkor botmixerrel/turmixban pépesítjük. 2 dl hideg (zab)tejben a 2 ek  kukoricakeményítőt elkeverjük, és ezt is hozzáöntjük, amíg a turmixban van (vagy botmixerrel tovább keverjük). Visszaöntjük és még egyszer felforraljuk, addig kevergetjük, amíg kezd sűrűsödni. Pirítsunk hozzá mandulát, szórjunk a tetejére gránátalma magvakat.

Népszerű bejegyzések