Zellerkrémleves

Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb krémleves, az állaga, az íze, minden csodás!

Hozzávalók:
  • 1 zeller
  • 1 krumpli
  • 1 hagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • só ízlés szerint

A feldarabolt hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Beletesszük a feldarabolt zellert, krumplit is (kb. ugyanolyan nagyságúak legyenek), felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhulásig főzzük, ízlés szerint sózzuk. Ha megpuhult, pépesítjük (botmixerrel vagy turmixban). Hozzáadjuk a főzőtejszínt, felforraljuk még egyszer. Levesgyönggyel tálaljuk. 

Nem kell bele liszt, mert a krumpli keményítőtartalma épp elég lesz, hogy egy kicsit besűrítse.

Népszerű bejegyzések