Sárgaborsófőzelék

A feles borsó férjem gyerekkorában már elásta magát. Azért egy főzelékreceptet megér, bár nem gyakran "kell" ilyet csinálnom :P

Hozzávalók:
  • 30 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • csipet gabonakolbász
  • 3 bő ek olaj
  • 3 ek liszt

A sárgaborsót 3 órára beáztatjuk vízbe (ill. a csomagolási utasítás szerint). Leszűrjük, majd sós vízben feltesszük főni. Az első forrás után leöntjük a vizét, leszűrjük, átmossuk (a puffasztó-hatás csökkentés miatt). Új vizet teszük rá, ízesítjük sóval, vegetával,. 1 evőkanálnyi gabonakolbásszal. Belereszeljük a két cikk fokhagymát és a megpucolt vöröshagyma 2/3-át egészben tesszük bele. Az 1/3-ad részét a rántáshoz félretesszük. Amikor megpuhult a borsó, elkészítjük a rántást: olaj és víz keverékén az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzáadunk 3 bő ek. olajat és 3 ek lisztet. Csomómentesre keverjük a liszt pirulásáig. Akkor a főzelék levéből merünk hozzá, elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett a főzelékhez adjuk. Sajtkrokettel ettük.

Népszerű bejegyzések