Párolt lilakáposzta

Párolt, és sült. Eddig még nem készítettem és nem is nagyon ettem, aztán bajban voltam, mert a legtöbb recept borssal, almaecettel, vagy vörösborral készül, és egyiket sem szerettem volna tenni bele.Végül Magdi oldalán találtam ezt a változatot, ami be is vált. Egészséges köret, és egyébként az egyik legjobb ételszínezék. A sütés el is hagyható. Sajnos kép nem készült. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg lilakáposzta
  • cukor
  • fél citrom leve
  • olivaolaj

A lilakáposztát lereszeljük, megsózzuk, és párolni kezdjük egy fazékban, kevés vízzel és olívaolajjal, amit mindig töltünk alá. Amikor már megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, ízlés szerint még sót és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 20 perc alatt megpirítjuk, közben párszor megkeverjük.

Népszerű bejegyzések