Paradicsomos vöröslencse leves

Ebben a hónapban ettünk lilakáposztát, vörösrizst - miért ne együnk vöröslencsét is? :) Nem vagyunk levesesek, de annyira finomak, hogy egészen rászokunk arra, hogy legyen mindig valamilyen :)

Hozzávalók:
  • 10 dkg vöröslencse
  • 1 közepes krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • paradicsomsűrítmény (70 g)
  • 1 evőkanálnyi füstölt gabonakolbász (elhagyható)
  • fűszerek: babérlevél, majoranna, pici kakukkfű
  • só ízlés szerint
  • 1 ek cukor
  • (levestészta)
A feldarabolt hagymát olaj és víz keverékén, pici sóval megpároljuk. Ha megpuhult, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, kicsit kevergetjük, majd a paradicsomsűrítményt is belekeverjük. Pár perc után felöntjük vízzel. Beletesszük először a feldarabolt répát, kb.5 perc után a megmosott vöröslencsét (nem kell áztatni előtte), majd további 5 perc után a felkockázott krumplit. Fűszerezzük ízlés szerint, én a végén 1 ek cukrot is tettem bele. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a lencse is kicsit kezd szétmenni. Ha szeretnénk tésztát is tenni bele, a vége előtt pár perccel kell belerakni.

Népszerű bejegyzések