Lilakáposzta fasírt
Különleges és színes recept a 'szürke hétköznapokra' :) Újra az egyik kedvenc oldalon találtam. Ott sokan dicsérték, hogy mennyire finom, nem nagyon hittem első ránézésre - aztán meggyőződtem róla én is!
Hozzávalók:
- 50 dkg lilakáposzta
- 5 dkg barnaliszt
- 2 cikk fokhagyma
- 2 ek lenmagőrlemény (elhagyható)
- 5 dkg áztatott zabpehely
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- fűszerek: pirospaprika, vegeta, majoranna, bors
A lilakáposztát lereszeljük, megsózzuk, és egy - másfél órára félrerakjuk. Akkorra levet ereszt, azt jól kinyomkodjuk. A lenmagot 1 dl meleg vízbe tesszük 10 percre, a zabpelyhet is külön, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztához (tojás helyett), belereszeljük a fokhagymát is és a barnaliszttel jól elkeverjük. Akkor jó ha összetapad és formázható - ha nem, még lisztet tegyünk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük. Zsemlemorzsába forgatjuk a fasírtokat. Olajozott tepsiben mindkét oldalát megpirítjuk közepes lángon.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése