Töltött túrós zsemle

Egy klasszikus recept a már nem annyira friss zsemlék felfrissítéséhez :) 

Hozzávalók:

  • 4 db zsemle
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • ízlés szerint méz
  • 1 csipet só
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 1-1,5 dl tej

A zsemlék tetejét levágjuk, félretesszük "kalapnak". A másik rész belsejét kiszedjük. Mindegyik üres közepét meglocsoljuk 1-1 kanál tejjel. A túrót áttörjük, ízlés szerint mézet, mazsolát, vaniliás cukrot és egy csipet sót teszünk bele, és 1 tojással és a zsemlék kikapart belsejével jól összekeverjük. Megtöltjük a zsemléket, a tetejüket befedjük. 1-1 kanál tejjel újra körbelocsoljuk, de ne ázzon el. Olajozott tepsibe tesszük, előmelegített sütőben 20 percig közepes lángon sütjük. Félidőben megnézzük, és ha nagyon száraz lenne a zsemle, még tehetünk rá pár kanál tejet. Desszertnek, vagy reggelinek sok gyümölccsel kiváló lehet :)

Népszerű bejegyzések