Tejszínes-zöldbabos rakott tészta
Nincs története, megettük :) Sajnos csak fázisfotó készült róla.
- 50 dkg zöld (sárga) bab
- 25 dkg (spagetti) tészta
- 2 dl tejszín
- 2 ek lenmagőrlemény
- 2 ek szezámmagőrlemény
- vegeta, pirospaprika, só ízlés szerint
- sajt a a tetejére
A babot puhára főzzük/pároljuk sós vízben. A tésztát kifőzzük, leszűrjük és a kész zöldbabhoz keverjük. Adunk hozzá pár kanál magőrleményeket (hogy a tápértékét így is emeljük, és egyébként jó ízt is ad neki). Kevés olajjal és ízlés szerint fűszerekkel jól összekeverjük. Olajozott jénaiba öntjük, ráöntjük a 2 dl főzőtejszínt, a tetejét pedig reszelt sajttal beterítjük. Előmelegített sütőben, nagy hőfokon pirulásig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése