Tejszínes-zöldbabos rakott tészta

Nincs története, megettük :) Sajnos csak fázisfotó készült róla.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld (sárga) bab
  • 25 dkg (spagetti) tészta
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek lenmagőrlemény
  • 2 ek szezámmagőrlemény
  • vegeta, pirospaprika, só ízlés szerint
  • sajt a a tetejére

A babot puhára főzzük/pároljuk sós vízben. A tésztát kifőzzük, leszűrjük és a kész zöldbabhoz keverjük. Adunk hozzá pár kanál magőrleményeket (hogy a tápértékét így is emeljük, és egyébként jó ízt is ad neki). Kevés olajjal és ízlés szerint fűszerekkel jól összekeverjük. Olajozott jénaiba öntjük, ráöntjük a 2 dl főzőtejszínt, a tetejét pedig reszelt sajttal beterítjük. Előmelegített sütőben, nagy hőfokon pirulásig sütjük. 

Népszerű bejegyzések