Szójaszószos tésztakülönlegesség

Egyszer már készült ehhez hasonló, kínai pirított tészta néven. Itt most kicsit más az elkészítési mechanizmus. Nem tudom eldönteni, hogy a thai, vagy a kínai konyha ételei közül való ez a magyarosított változat :) Mindenesetre nagyon nagyon szeretjük az íze miatt és mert gyorsan elkészül. 

Hozzávalók:
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 2 cikk fokhagyma
  • 20 dkg (wok) tészta
  • szójaszósz
  • fűszerek (só, lestyán, kurkuma, petrezselyem, oregano)
A répát és a cukkinit lereszeljük (nagylyukún, a cukkinit nem kell meghámozni). Olaj és víz keverékén párolni kezdjük egy wokban. Ízlés szerint fűszerezzük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, és a kifőtt tésztát. Vagy a száraz wok tésztát és 2 dl vizet, a tészta puhulásáig kevergetjük. Fűszerezzük, még párszor megkeverjük, hogy jól öszeálljanak az ízek. 1-2 kk szójaszósszal tálaljuk. Paradicsomos csavart rúddal ettük, recept hamarosan itt is. Egyébként szójaszósz nélkül is nagyon finom, arra kell figyelni, hogy sok bolti szójaszósz összetételében van fehérbor!

Népszerű bejegyzések