Őszibarackos-vaníliapudingos csiga

Egy újabb ötlet, amit kenyérsütés mellett egy kis tésztadarabból készíthetünk.

Hozzávalók:
kenyértészta-alap:
  • 1 kg liszt (+/- 10 dkg) ebből 30 dkg teljes őrlésű
  • 7 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek olaj
  • 2 ek méz
  • 1 ek só
  • (őrölt magvak) 
Töltelék:
  • vaníliás puding
  • 1 db őszibarack
  • cukor
Az élesztőt elmorzsoljuk és a mézet rácsurgatjuk. Ráöntjük a 7 dl langyos vizet és felfuttatjuk benne az élesztőt. Keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a sót és a kétféle lisztet, magvakat - rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lehetőség szerint pár percig dagasztjuk, akkor könnyebb lesz bánni a tésztával és még lazább állaga lesz. Meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Közben elkészítjük a vaníliás pudingot. Ha megkelt, a tészta 1/3 részét kinyújtjuk fél cm-es vékonyságúra. Egyenletesen lekenjük vaníliás pudinggal és őszibarack darabokat teszünk rá és megszórjuk cukorral. Feltekerjük jó szorosan és 1 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. 10 percig még hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt, pirulásig sütjük. A tészta másik 2/3-ad részéből kenyeret készíthetünk.


Népszerű bejegyzések