Mexikói zöldségkeverékes tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta (pl. spagetti, penne)
- 50 dkg mexikói zöldségkeverék
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- kb. 1 dl olaj
- só, vegeta
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és átöblítjük, majd 1 kanál olajat elkeverünk benne, hogy ne csomósodjon össze. (Ha nem mirelitet használunk, elkészítjük a zöldségkeveréket, puhulásig
pároljuk a zöldségeket.) A vöröshagymát olaj és víz keverékén párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Néhány keverés után belekeverjük a zöldségkeveréket, ha szükséges még puhulnia, vizet adjunk még hozzá. Ha már puha, hozzáadjuk a főzőtejszínt, ízesítjük. Végül a tésztát is hozzáadjuk, pár percig még kevergetjük, hogy jól összeálljon - az sem baj, ha kicsit "odakap" az alja. Készen kapható pirított vöröshagymachipsszel szórtam meg a tetejét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése