Házi ropogós müzli
Házi készítésű müzli, eddig talán a legfinomabb, amit valaha ettem :) Ráadásul ellenőrzött, finomítás nélküli alapanyagokból készíthető. Mindenki ízlése szerint formálhatja. A recept innen való.
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 2-3 ek szezámmag/durvára tört dió/mandula/mogyoró
- 1 ek kókuszreszelék
- 1-2 ek mazsola/szárított gyümölcs
- 1 ek barnacukor
- 3 ek méz
- 2 csipet só
- 1 ek olaj
A zabpehelyhez ízlés szerint hozzákeverjük a száraz összetevőkat (én most dióval, szezámmaggal, kókuszreszelékkel és "tündérmix" - szárított gyümölcsökkel készítettem). A cukrot, a mézet, az olajat és a csipet sót összemelegítjük lassú tűzön (legközelebb teszek bele egy kis fahéjat is). Amikor összeolvadtak, levesszük a tűzől és összekeverjük a zabpelyhes keverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a zabpehely megbarnul, ropogós lesz. (Légkeveréses sütés, 150 fok, 25-30 perc) Közben egyszer-kétszer az egészet jól átforgatjuk. Hűlni hagyjuk, majd lezárt edényben/üvegben tárolhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése