Almás hajdina

A hajdina annyi mindenre jó, hogy egy külön bejegyzést kell, hogy nyissak neki :) "Csoda-gabona", az az egy baja van, hogy rossz íze van. Próbálkoztam már néhány feldolgozásával, egyenlőre ez a recept ami igazán bevállt. Az alma és a fahéj annyira jól illik a hajdinához, hogy nemcsak elveszi a rossz mellékízt, hanem különlegesen finom az összízhatás! Ez egy tényleg Egészséges és Finom sütemény, vagy akár második fogás is lehet, mert laktató :) gluténmentes, tejmentes, tojásmentes.


Hozzávalók:
  • 20 dkg hajdina
  • 4 db közepes alma
  • 1-1,5 ek fahéj
  • 15 dkg cukor/méz
  • 2 ek zabliszt/ rizsdara
  • Tetejére: 1 csomag vaniliás puding növényi tejjel elkészítve
A hajdinát egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, átmossuk. Körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük (amikor már kicsit kezdenek szétmenni a szemek, gyorsan elkészül). Leszűrjük, és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a hámozott, reszelt almát (nagyobbik lyukú reszelőn), ízlés szerint a mézet vagy cukrot, a fahéjat, és a lisztet vagy rizsdarát. Jénaiba kanalazzuk, 200 fokon sütjük pirulásig, amíg a teteje kicsit megpirul. Kivesszük a sütőből. Elkészítjük a pudingot, és a tetejére kanalazzuk, díszítjük. Ha minden kihűlt szeletelhető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések