Szójás tészta
A pörkölthöz nagyon hasonlít, annak az egyszerűsített változata: a tésztát nem külön kell kifőzni, hanem a szójás alappal együtt.
- 10 dkg szójakocka
- 25 dkg tészta
- 1 db paradicsom
- 1 kisebb fej vhagyma
- borsikafű
- vegeta
- só
A szóját előfőzzük: 20 percig sós vegetás vízben, majd leszűrjük. Fél percre bele szoktam dobni az egész paradicsomot is a forró vízbe, utána könnyen lehúzható a héja. A hagymát apróra vágjuk, olaj és víz keverékén (1-1 ek) üvegesre pároljuk, közben a felszeletelt paradicsomot is hozzáadjuk. Olajat, vizet pótoljuk. Ha a paradicsom megpuhult, kezd szétmenni, hozzáadjuk a leszűrt szóját és a száraz tésztát. Pár percig pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Végül felöntjük vízzel, hogy épp ellepje. Felforraljuk, és ha kezd a tészta puhulni, 2-3 perc múlva el is zárhatjuk. A tészta minőségétől is függ, én összesen 5 percig főztem onnantól kezdve, hogy felöntöttem vízzel. Fedővel letakarjuk, hogy a maradék vizet felszívja és teljesen megpuhuljon. Friss zöldséggel, tejföllel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése