Diófasírt

"A dió igazi kincs a konyhában" írja a Házipatika. Csak a fontosabb tulajdonságai: magas ásványi anyag és Omega-3 tartalom, és segít a koleszterinszint normalizálásában is. Ezek után jöhet is a recept :) Ebből a mennyiségből 35-40 db kisebb fasírt lesz.

Hozzávalók:
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tojás vagy 2 ek lenmagőrlemény
  • 2 db áztatott zsemle (korpás)
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem (elhagyható)
  • 2 ek sörélesztőpehely (elhagyható)
  • fűszerek: vegeta, majoranna, őrölt bors
  • 1,5 kk só
  • olaj a sütéshez
A diót ledaráljuk. A kenyeret beáztatjuk pár percre, majd kinyomkodjuk a levét. (A lenmagőrleményt 1 dl meleg vízbe áztatjuk 10 percre, így kioldódik belőle az az anyag, ami a tojást helyettesítheti, ha azt nem szeretnénk használni). A fokhagymát lereszeljük, a petrezselymet összeaprítjuk és mindent összegyúrunk, sóval, fűszerekkel ízesítjük. (Nekem nagyon lágy volt, mert tojásokat használtam, még tettem bele kb. 2 ek zsemlemorzsát). Forró olajban kis golyókat formázva pár perc alatt, vagy olajozott és zsemlemorzsával megszórt tepsiben egyben vagy fasírtformákat gyúrva sütőpapíron sütjük kb. 30 percig.

Megjegyzések