Morzsás tészta

A Nagyi készít gyakran ilyet. Futni készülődtünk, úgyhogy tésztás napot tartottunk. Egyszerű, gyorsan elkészül, és ha ez a második fogás, nem is kell édesség.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor
  • 2 ek olaj
  • (barack)lekvár
  • kk. vaníliás cukor
  • kk. fahéj



A tésztát kifőzzük, és szokás szerint hideg vízzel átmossuk, 2 kanál olajat elkeverünk benne. Vagy, úgy ütemezzük a tészta puhulását, hogy a vizet szívja pont magába, és nem mossuk át, csak 2 kanál olajat elkeverünk benne. Nagyi szerint így jobb lesz az íze, nem mossuk ki belőle a "tésztaízt". Most így csináltam, de még tökéletesíteni kell, kicsit jobban megpuhult. Közben serpenyőben megpirítjuk a zsemlemorzsát a vaníliás cukorral és a fahéjjal (olajat nem is muszáj tenni bele), ha már sötét színe van, beleforgatjuk a tésztát. Melegen tálaljuk, előtte megszórjuk porcukorral, lekvárral. Ha nem fogy el egy nap alatt, a "másnapos" hideg tésztát elég csak kicsit megmelegíteni mikróban/sütőben, és tálalhatjuk is. 

Megjegyzések