Hajtogatott túrós pogi

Végre egy olyan pogi, ami margarin nélkül készül, és mégis olyan, amilyennek egy pogácsának lennie kell. Zolinak munka utáni, nekem munka előtti Margit-szigeti piknikes kikapcsolódásra :) Szép idő volt, és jó étvágyunk. Remélem Ti is élvezitek a napsütést :)

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek olaj
  • 2 kk só
Hajtogatáshoz:
  • 20 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 1 kk só
Az élesztőt langyos tejben a cukor segítségével felfuttatjuk. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sót, olajat, tejfölt. Rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. A túrót áttörjük és a tejföllel, sóval összekeverjük. Vékonyra elnyújtjuk, és a túró felét elkenjük rajta. Hajtogatjuk (videó itt található), majd újra kelni hagyjuk. Fél óra múlva megismételjük a nyújtást - kenést - hajtogatást. Szaggatjuk, közben előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 10 percig állni hagyjuk. Tetejét megkenhetjük tojással, leszórhatjuk szezámmaggal, sajttal. Közepes lángon 30 perc alatt, pirulásig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések