Gyümölcsös mascarponés sajttorta sütés nélkül
Ehhez sok hozzáfűznivalóm nincs, a képek magukért beszélnek :) Jó étvágyat! Az ötlet innen származik.
Hozzávalók:
Alaphoz:
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 20 dkg (háztartási) kekszmorzsa
- 1 marék durvára tört dió
- 2 ek méz
- 10 dkg olvasztott margarin
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor (+ízlés szerint)
- konzerv gyümölcs/lekvár
A kekszet morzsás állagúra aprítjuk (ezt egy nyújtófa vége segítségével csináltam egy műanyag tálban). A diót is összetörjük és a kekszhez keverjük. A margarint megolvasztjuk, és a mézzel együtt a kekszmorzsához keverjük. Még így langyosan kapcsos tortaformába simítjuk. Hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul (kb.20 perc). Ezalatt elkészítjük a krémet: a lehűtött habtejszínt (nem baj, ha csak 1 órát állt a hűtőben, mindig elfelejtem 24 órával előtte betenni) vaníliás cukor hozzáadásával habverővel szilárdulásig összedolgozzuk, majd óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, pár percig tovább keverjük a habverővel. Végül hozzákeverjük a mascarponét és a cukrot. A kekszmorzsa-alapra kenjük, a tetejét gyümölccsel díszítjük. Tálalás előtt még 3-4 órára hűtőbe tesszük, de legjobb másnap elfogyasztani.
Áfonyás: érdemes az alapot nem csak sima háztartási kekszből készíteni. Pont volt itthon erdei gyümölcs ízesítésű zabkeksz, így tettem bele abból is. Nagyon jó lett a végeredmény, különösen illett az áfonyához :)
Áfonyás: érdemes az alapot nem csak sima háztartási kekszből készíteni. Pont volt itthon erdei gyümölcs ízesítésű zabkeksz, így tettem bele abból is. Nagyon jó lett a végeredmény, különösen illett az áfonyához :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése