Brokkolipörkölt

Egy szép színes pörkölt. Bármilyen zöldséggel készíthetjük. Sajnos képet elfelejtettem csinálni, később pótolom majd.

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • paradicsom/sűrítmény
  • 2 kk pirospaprika
  • olaj
  • 2 ek liszt

A brokkolit rózsáira szedjük, a répát felaprítjuk, jól megmossuk a zöldségeket. Olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk a hagymát. Ha kezd üvegesedni, hozzáadjuk a paradicsomot, pirospaprikát, csipet sót. Pár perc kevergetés után rárakjuk a zöldségeket is és felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk. Nem kell, hogy teljesen ellepje, a brokkoli megpuhul a gőzben is. Letakarva puhulásig főzzük. Ha szaftosabban szeretjük, pótoljuk az elfőtt vizet. Két kanál liszttel sűríthetjük: egyenletesen szórjuk el a pörköltön a lisztet, és keverjük el laposan. Krumplipürével ettük.

Megjegyzések