Banános nutellás csiga

Ez nagy mennyiség, ebből kenyeret is, illetve bármi mást lehet készíteni - vagy megfelezni az adagokat, abból is legalább 4 tepsi csiga lesz. 

Hozzávalók - tésztához:
  • 1 kg liszt (+/- 10 dkg) ebből 30 dkg teljes őrlésű
  • 7 dl víz
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek olaj
  • 2 ek méz
  • 1 ek só
  • (őrölt magvak)
Töltelékhez:


Az élesztőt elmorzsoljuk és a mézet rácsurgatjuk. Ráöntjük a 7 dl langyos vizet és felfuttatjuk benne az élesztőt. Keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a sót és a kétféle lisztet, magvakat - rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lehetőség szerint pár percig dagasztjuk, akkor könnyebb lesz bánni a tésztával és még lazább állaga lesz. Meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Két ökölnyi adagot kiszakítunk a tésztából, lisztezett deszkán fél cm-es vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a nutellával és rárakjuk a banánszeleteket. Hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük és 1 cm-es szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kb. két ujjnyi távolságra. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, 5 percig nagy, majd közepes lángon, pirulásig.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések