Zöldbabfőzelék

Ez egy standard recept, talán a Horváth Ilona szakácskönyvében leírtakhoz hasonlít a leginkább. A legjobb friss zöldbabból, de most a mirelit is megteszi. A krumplis és a tésztás dolgok után jólesik a váltás :)


Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek vegeta, 1 csipet borsikafű
  • 1-1,5 ek só
  • 2 ek olaj
  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek liszt

A hagymát felaprítjuk és olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, vegetát, pirospaprikát és a sót, néhány percig kevergetjük. Szükség szerint a vizet pótoljuk. Amikor már jól összeforgattuk az ízesítőkkel, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Puhulásig főzzük. Kétféle babból csináltam, a mirelitnek kb. 20 perc főzés kellett. A másik adag bab befőttes zöldbab volt, annak már nem kellett puhulni, csak a vége előtt pár perccel tettem hozzá. (A mirelit finomabb) A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd kikeverjük a főzelék levével, úgy, hogy fokozatosan kanalazzuk hozzá. Végül a főzelékhez adjuk, jól összekeverjük. Megvárjuk, amíg újra felforr, és kész..

Megjegyzések