Töltött bagett

Csak az ötlet kedvéért. Bármit csavarhatunk bele, most volt itthon egy kevés gabonakolbász. Attól nagyon finom és különleges íze lett. Anyukám azt hitte, zsírt tettem bele :)

Kenyértészta-alap:
  • 90 dkg liszt (~ 1 kg)
  • (ebből 30 dkg teljes őrlésű)
  • 7 dl víz
  • 2 ek olaj
  • 1 élesztő (5 dkg)
  • 1 ek só (1,5 ek)
  • 1 ek méz
Töltetelék:
  • tejföl/kefír
  • olajbogyó
  • gabonakolbász
Elkészítjük a tésztát - itt található a leírás. Kinyújtjuk egy ujjnyi vastagságúra. Egy kevés olajjal, majd tejföllel megkenjük. Ez a sütés folyamán túrószerűvé fog válni, mintha túrós tölteléket csavartunk volna bele. Megszórtam egyenletesen a gabonakolbásszal, olajbogyóval. Bármit tehetünk bele. Szorosan feltekerjük, olajozott vagy sütőpapíros tepsibe tesszük. Közepes lángon 35-40 percig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések