Tejfölös pizza

Paradicsom és pizzaszósz nélkül - vagy így már nem is pizza? Azért finom volt így is :)

Hozzávalók:
  • péksütemény alap:
  • 50 dkg liszt (teljes kiőrlésű is - ált. 15 dkg)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl víz
  • 0,5 dl olaj
  • cukor 
Tetejére:
  • 2 ek tejföl
  • 1 cikk fokhagyma
  • olajbogyó
  • pritaminpaprika
  • sajt


A kenyértésztát elkészítjük. Ha omlósabbre szeretnénk, több olajat tegyünk hozzá. Miután egyszer legalább a duplájára kelt, kinyújtjuk és pizzaformát készítünk belőle. Olajjal kikent vagy sütőpapírral bélel tepsibe rakjuk. 10-15 percig meleg helyen kelesztjük, addig a sütőt előmelegítjük. Mielőtt beraknánk a sütőbe, elkészítjük a tetejét: A fokhagymát belereszeljük a tejfölbe, ezzel lekenjük a pizzát. Teszünk rá olajbogyót, paprikát - illetve bármit, ami jól esik. Végül reszelt sajttal egyenletesen megszórjuk a tetejét, sózzuk.Közepes lángon előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Megjegyzések