Káposztás lángos

Általában akkor készítek ilyet, ha káposztás tészta is van. Az ahhoz elkészített káposzta egy kisebb részét félrerakom a lángoshoz.
Hozzávalók
- 20 dkg káposzta
- 1 ek olaj
- 2 ek cukor
- só
- kenyértészta


* Egy másik módszer (jobb): a tésztát két részre osztjuk, négyzet alakúra kinyújtjuk mindkettőt. 3x3-as kis négyzeteket képzeljünk el (kép), ennek megfelelően a négyzetek közepére 9 halomban szétosztjuk a párolt káposztát. Leterítjük a másik kinyújtott tésztával, és éles késsel 9 egyenlő négyzetre vágjuk. A széleit összenyomjuk. Hagyjuk kelni, majd sütés előtt nyújtófával vékonyra nyújtjuk -így kicsit belenyomódik a tésztába a káposzta, és a vékonyabb lángos könnyebben átsül, illetve ilyenkor lehet formázni, hogy kör alakúvá váljon :) A képen látható lángosoknál ez az utolsó folyamat kimaradt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése