Franciasaláta

Ennek a salátának sokféle változata ismert. Most egy egyszerűt írok le, így ettük mi az eljegyzésen. Az időhiány és a kényelem miatt a bolti franciasaláta mixet használtam. Az almát nem szeretem benne, valahogy azzal nem vagyok kibékülve a salátában. Ízlés kérdése :) Nem volt túl híg, éppenhogy az öntet összefogta. Igazából ezért írom le, mert ezzel a tejföl-majonéz aránnyal így nagyon ízlett. Nagyon nagy adag, ez 10 főre készült.

Hozzávalók:
  • 1,5 kg franciasaláta-mix
  • vagy párolt sárgarépa, fehérrépa, borsó
  • 400 g tejföl
  • 250 g majonéz
  • díszítéshez kovászos uborka


A fagyasztott franciasaláta alapot sós vízben pár percig főzzük. Leszűrjük, a tejfölt és a majonézt külön összekeverjük, majd a zöldségekhez keverjük. Ízlés szerint sózzuk. A kovászos uborkával díszítjük, de bele is lehet keverni.

Megjegyzések