Bundás tepsis sültkrumpli
Ennek a története nagyon érdekes és szívmelengető :) Szintén az eljegyzési ebédhez készült. A tepsis sültkrumplihoz kerestem leírást, hogy biztosan jól sikerüljön. A Nosalty oldalán találtam is, montenegrói sültkrumpli néven. Gyanús volt, és beigazolódott: a rég nem látott, messzire házasodó másodunokatestvérem, Daniella receptje. Eddig nem is tudtam, hogy ezen az oldalon is találhatok a receptjeiből. Így a családi ebédhez családi recept került elő :)))
Hozzávalók
- fél kg krumpli
- 4 ek kukoricadara
- só
- fűszerek (rozmaring)
- 1 kk pirospaprika
- 2 cikk fokhagyma
- 4 ek olaj
A krumplit meghámozzuk és egyenletes hasábokra szeljük. Összekeverjük a kukoricadarával, fűszerekkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és olajat öntünk a tetejére. Fokhagymát feldaraboljuk, és a krumpli közé keverjük. Maximum hőfokon sütjük körülbelül 45 percig, párszor megkeverjük, hogy egyenletesen barnuljon. A kukoricadarától olyan, mintha bundája lenne.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése