Gluténmentes túrótorta

A leendő Anyósom gluténérzékenysége miatt nagyszerű módon kísérletezik és születnek jobbnál jobb, az eredetihez ízében és állagában is hasonló (- sőt, finomabb!) búzalisztmentes ételek. Itt egy túrótortát szeretnék bemutatni tőle:

Hozzávalók
Piskóta:
  • 10 dkg rizsliszt
  • 10dkg cukor
  • 2 tojás
  • 4 ek víz
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 kk szódabikarbóna

  • túró
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • növényi tejszín
  • gyümölcslé
  • kukoricakeményítő
  • konzerv barack
A piskóta hozzávalóit kikeverjük és megsütjük (tűpróbáig). A túrót a növényi tejszínnel, cukorral összekeverjük. Ezt rákenjük a kész piskótaalapunkra. Erre kerül a gyümölcs. Zselatin helyett "gyümölcskocsonyát" készítünk: A gyümölcslevet felrakjuk főni, a keményítőt kevés hideg gyümölcslében egyenletesen elkeverjük. Amikor forr, hozzákeverjük a keményítőt. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, amíg besűrűsödik (kb.2 dl-hez 2 ek). Ezt öntjük a torta tetejére, tejszínhabbal díszítjük. Nagyon finom volt!

Megjegyzések