Banánnal töltött lángos
Maradt egy nagyon kevés tészta az almás kalács készítésekor. Pont annyi, hogy már szinte semmire sem lehet felhasználni... Vagy mégis! Négy darab lett belőle, és a sorsára váró fél banán is jól járt. Amikor elkészült, olyan lett, mintha puding lenne benne.
Hozzávalók (ha nem csak 4 db-t szeretnénk:))
- édes kelt süteménytészta:
- 50 dkg liszt (teljes kiőrlésű is)
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl víz vagy tej
- 0,5 dl olaj
- 10 dkg cukor vagy méz
- csipet só
- (fél citrom reszelt héja)
- banán
Elkészítjük a tésztát: langyos vízben vagy tejben az élesztőt cukor segítségével felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Egy óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd ökölnyi darabokat szaggatunk belőle és egyesével kör alakúra, fél centi vastagságúra nyújtjuk. A felszeletelt banánkarikákat a közepére rakjuk, mézet csurgatunk rá. A kör szélét megvizezzük és egy másikat ráhelyezünk. Sodrófával kicsit összedolgozzuk és lisztezett deszkán kelni hagyjuk 15 percet. Olajozott teflonban nagyon lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése