Rukkolás pestos tészta
Hozzávalók
- 1 csokor rukkola (kb.10 dkg)
- 4 ek napraforgómag
- 1 cikk fokhagyma
- 3 ek olivaolaj
- 1 kk bazsalikom
- só
- 25-30 dkg tészta
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és 1 ek olajat keverünk hozzá, hogy ne tapadjon össze. Amíg a tészta készül, a rukkolát megmossuk és a szárát letépjük, a leveleket kisebb darabokra tépkedjük. Turmixba tesszük a pépesített fokhagymával, olivaolajjal. Először így turmixoljuk, majd amikor a levelek már nagyjából összeaprítódtak, hozzáadjuk a napraforgómagot is. (ha mindent egyben csinálunk, nem biztos, hogy a leveleket jól el tudja darálni - de géptől függ, lehet próbálkozni:) ) Ízesítjük bazsalikommal, sóval. A kifőtt tésztával jól összekeverjük.
Eredetileg mozsárban törték össze. Készíthető rukkola helyett bazsalikomból, spenótból, petrezselyemből, medvehagymából. A napraforgómag helyett is lehet használni fenyőmagot, diót, mandulát, tökmagot.
Itt található néhány különleges változat is: http://www.mindmegette.hu/pesto-pesto-pesto-42948
Nyami nyami, ezt már teszteltük és finom volt nagyon :)
VálaszTörlés