Kelkáposztaleves
A változatos étrend kedvéért, szintén Anyukám volt az elkövetője. A borsikafű, az őrölt köménymag és úgy az össz ízhatás nagyon jó volt.
Hozzávalók
Hozzávalók
- fél fej kelkáposzta
- 4-5 krumpli
- 2 cikk fokhagyma
- 2 ek liszt
- pirospaprika
- csipet borsikafű
- fél kk őrölt kömény
- vegeta
- só
- nokedli
A kelkáposztát megmossuk és apróra vágjuk vagy lereszeljük. Olaj és víz keverékén megpároljuk. Amikor kezd összeesni (2-3 perc) hozzáadjuk a lisztet, fűszereket és a fokhagymát. Párszor így megkeverjük, majd felöntjük vízzel, fél óráig főzzük. Ekkor a kockára vágott krumplit hozzáadjuk. Amikor a krumpli is kezd puhulni, beleszaggatjuk a nokedlit, 2 percig főzzük még.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése