Kelkáposztaleves

A változatos étrend kedvéért, szintén Anyukám volt az elkövetője. A borsikafű, az őrölt köménymag és úgy az össz ízhatás nagyon jó volt.

Hozzávalók
  • fél fej kelkáposzta
  • 4-5 krumpli
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • pirospaprika
  • csipet borsikafű
  • fél kk őrölt kömény
  • vegeta
  • nokedli
A kelkáposztát megmossuk és apróra vágjuk vagy lereszeljük. Olaj és víz keverékén megpároljuk. Amikor kezd összeesni (2-3 perc) hozzáadjuk a lisztet, fűszereket és a fokhagymát. Párszor így megkeverjük, majd felöntjük vízzel, fél óráig főzzük. Ekkor a kockára vágott krumplit hozzáadjuk. Amikor a krumpli is kezd puhulni, beleszaggatjuk a nokedlit, 2 percig főzzük még.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések