Fokhagymakrémleves

Egyre jobban szeretjük a krémleveseket. Gyorsan elkészül, sokféle változata van és ízletes.

Hozzávalók
  • 1 nagy fej fokhagyma (8-10 cikk)
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tej (vagy 2 ek tejföl)
  • 1 ek liszt
  • 2 kk só
  • 1 ek olaj
  • víz
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és összeaprítjuk. 1 ek olaj és 1 ek víz keverékén kb. 1 percig pároljuk, folyamatos keverés mellett (nem kell barnulásig). Felöntjük vízzel (1,5-2 l) és sóval ízesítjük, beletesszük a kockára vágott krumplit. Ha megpuhult, botmixerrel pépesítjük. 2 dl tejben (vagy tejfölben) 1 ek lisztet elkeverünk, a levesbe tesszük, még egyszer felforraljuk.

Megjegyzések