Almás rózsák

Hozzávalók
  • édes kelt süteménytészta
    • 50 dkg liszt (teljes kiőrlésű is)
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl víz vagy tej
    • 0,5 dl olaj
    • 10 dkg cukor vagy méz
    • csipet só
    • (fél citrom reszelt héja)
     
  • 2 alma
  • 2 ek méz
  • 4 ek cukor
  • fahéj
Összeállítjuk a tésztát és állni hagyjuk. Ha duplájára megkelt, átgyúrjuk és lisztezett deszkán téglalap alakúra, 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. Az almát vékony szeletekre vágjuk (nem kell meghámozni). A téglalap alakú tésztát kb. 3 cm-s csíkokra vágjuk. Rárakjuk az almát, megszórjuk cukorral, fahéjjal. Feltekerjük, közben az almákat félbe kell néhol törni, hogy szépen tekeredjen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejére mézet csurgatunk. 15 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben nagy lángon (vége felé lejjebb vehetjük) pirulásig sütjük. Összesen legalább 25-30 percig kell, hogy jól átsüljön.

Megjegyzések