Szójás lasagne

Hozzávalók
  • 1 l paradicsomlé (+ kb. 1 l víz)
  • 50 dkg tészta
  • 1 tofu / 20 dkg túró
  • 20 dkg áztatott szójagranulátum
  • 1 pohár tejföl/kefír
  • 1 dl olaj
  • sajt, szezámmag 
  • só, vegeta
A szójagranulátumot sóval, fűszerrel ízesített meleg vízbe áztatjuk min. fél órára. Leszűrjük, a levét kinyomkodjuk. A tofut villával összetörjük és összekeverjük a szójával, kefírrel. Kiolajozott tepsibe teszünk egy sor tésztát. Ennek a felét rákenjük a tésztára. Leöntjük fél liter paradicsomlével. Újra tésztát, majd tofu-keveréket, végül ismét egy sor tésztát teszünk rá. Leöntjük a maradék paradicsomszósszal és annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére sajtot, szezámmagot tehetünk, megkenhetjük tejföllel-kefírrel. Ezüstpapírral letakarva közepes lángon puhulásig sütjük (kb. 30-40 perc), majd takarás nélkül, nagy lángon még 15 percig pirulásig sütjük.

Megjegyzések