Spenótos rizs

Hozzávalók
  • 50 dkg spenót
  • 30 dkg rizs
  • 2-3 tojás
  • só, vegeta
  • 2 cikk fokhagyma
A spenótot sós vízben puhára főzzük - pár perc forrás után kész is. A rizst kevés olajon megdinszteljük, majd fedő alatt kis lángon puhára pároljuk sós vegetás, 2-szeres mennyiségű vízben. A spenótot leszűrjük, hozzáadjuk a pépesített fokhagymát, összeturmixoljuk és az elkészült rizzsel összekeverjük. Sózzuk, vegetázzuk ízlés szerint. Ha túl száraznak tűnik a keverék (sütés után még szárazabb lesz), tegyünk hozzá még olajat, vizet. Kiolajozott tepsibe tesszük és a tetejére tojást ütünk. Nagy lángon pirulásig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések