Mézeskalács

Puha, és az is marad :)

Hozzávalók
  • 60 dkg liszt (teljes kiőrlésű is)
  • 3 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 3 ek tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2,5 dl méz
  • 4 kk mézesk.fűszerkeverék
  • 2 kk szódabikarbóna
A tojásokat, a lisztet és a cukrot jól kikeverjük. A mézet a margarinnal lassú tűzön megmelegítjük, éppen langyosra. Összegyúrjuk az összes hozzávalót és egy éjszakára a hűtőbe tesszük fóliába csomagolva. Másnap lisztezett deszkán nyújtjuk 2-3 mm-re, szaggatjuk és lekenjük tojással. Sütőpapíron nagy lángon 7-8 percig sütjük.

Cukormázhoz 1 tojásfehérjét habbá verünk és porcukrot fokozatosan adagolunk hozzá (15-20 dkg) addig, amíg besűrűsödik annyira, hogy a habverőt kiemelve nem folyik le róla. Egy éjszaka alatt megszárad.

Megjegyzések