Pudingos meggyes édesség

Megmaradt néhány szelet házi kenyér. Már nem volt friss, de mégis túl jó ahhoz, hogy eldobjuk. Ez lett belőle. Ha nincs időnk komolyabb sütésre, főzésre, de édességre vágyunk, akkor ez egy jó választás lehet.

Hozzávalók:
  • 4 szelet kenyér
  • 1 cs puding
  • 5 dl tej a pudinghoz + 2 dl tej
  • 30 dkg meggykonzerv
  • cukor
  • 1 cs vaníliáscukor
A kenyeret felkockázzuk és egy tepsi alján egy sorba rakjuk. Leöntjük tejjel, és kanalazunk rá a meggyből. Ráöntjük a pudingot, a tetejét meggyel díszítjük.Tálalásig hideg helyre tesszük.

Előkerült egy kis karamell-öntet is, tálaláskor meglocsoltuk vele.

Szinte vég nélkül variálható a recept összetétele. Készíthető kalácsból, babapiskótából, tehetünk bele bármilyen gyümölcsöt, lekvárt, diót, mogyorót. Ha lett volna időm, karobszószt készítettem volna még Csalami: Newstart-konyha c. recepteskönyve alapján.


Megjegyzések