Banános tiramisu (vegán)

Az eredeti süteménynek világszéles népszerűsége van. Nem hiába, hiszen egy könnyen elkészíthető és igazán különleges édesség. A legjobb, ha hűtőben áll egy napot, így vendégvárásra is egy jó ötlet, ha előre tudunk készülni. Természetesen ez a recept nem teljesen vegán, mert a babapiskóta mindenképpen tojásból készül. A többi hozzávaló viszont növényi eredetű.

Hozzávalók
  • 50 dkg babapiskota
  • 1 l növényi tej
  • 6 ek kukoricakeményítő
  • 5 dl gabonakávé
  • növényi tejszínhab
  • cukor
  • kakaópor
  • 1 banán
A babapiskótákat belemártogatjuk a kihűlt kávéba, sorban egymás mellé fektetjük egy tepsibe. A kukoricakeményítőt 2 dl hideg tejben elkeverjük. A maradék 8 dl tejbe beleturmixolunk egy banánt. Ezt feltesszük főni. Pudingot készítünk belőle: a forrásban levő banános tejhez hozzáadjuk az előzőleg jól elkevert kukoricakeményítőt. Folyamatosan kevergetjük, amikor kezd sűrűsödni elzárjuk. A felét rásimítjuk az első réteg babapiskótára, majd újra egy áztatott babapiskóta sor következik. Tetejét a maradék pudinggal, majd a felvert tejszínhabbal lekenjük, kakaóporral (gabonakávéval, karobbal, fahéjjal) megszórjuk. Hűtőbe tesszük pár órára.

Népszerű bejegyzések