Banános tiramisu (vegán)
Az eredeti süteménynek világszéles népszerűsége van. Nem hiába, hiszen egy könnyen elkészíthető és igazán különleges édesség. A legjobb, ha hűtőben áll egy napot, így vendégvárásra is egy jó ötlet, ha előre tudunk készülni. Természetesen ez a recept nem teljesen vegán, mert a babapiskóta mindenképpen tojásból készül. A többi hozzávaló viszont növényi eredetű.
Hozzávalók
- 50 dkg babapiskota
- 1 l növényi tej
- 6 ek kukoricakeményítő
- 5 dl gabonakávé
- növényi tejszínhab
- cukor
- kakaópor
- 1 banán
A babapiskótákat belemártogatjuk a kihűlt kávéba, sorban egymás mellé fektetjük egy tepsibe. A kukoricakeményítőt 2 dl hideg tejben elkeverjük. A maradék 8 dl tejbe beleturmixolunk egy banánt. Ezt feltesszük főni. Pudingot készítünk belőle: a forrásban levő banános tejhez hozzáadjuk az előzőleg jól elkevert kukoricakeményítőt. Folyamatosan kevergetjük, amikor kezd sűrűsödni elzárjuk. A felét rásimítjuk az első réteg babapiskótára, majd újra egy áztatott babapiskóta sor következik. Tetejét a maradék pudinggal, majd a felvert tejszínhabbal lekenjük, kakaóporral (gabonakávéval, karobbal, fahéjjal) megszórjuk. Hűtőbe tesszük pár órára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése