Mandula-süti

A Kedvesem egyik kedvence :) Érdemes olyankor készíteni, amikor sok időnk van, és dupla adagot csinálni. Nagyon finom, gyorsan fogy :)

Hozzávalók:
 - tészta
  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg lágy sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaó/karob
  • 20 dkg dió
- krém
  • 1/2 l tej 
  • 4 ek liszt 
  • 15 dkg porcukor 
  • 15 dkg Rama 
  • mandulaaroma
Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint, porcukrot, és hagyjuk kihűlni. Végül a mandulaaromával is tetszés szerint ízesítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, formázható tésztát kapunk. A mandulaformákat kiolajozzuk és lazán beletöltjük a tésztát, közepébe kisebb mélyedést készítünk. Előmelegített sütőben nagy hőfokon pirulásig sütjük. A sütőből kivéve azonnal kiütögetjük (később könnyebben beleragad). A krémmel megtöltjük, összeragasztjuk, és - ha a család nem eszi meg idő előtt - puhulni hagyjuk. :)