Fahéjas csavart kalács
Hozzávalók
- tésztához
- töltelékhez
A langyos tejhez hozzáadjuk a mézet, a margarin, cukrot és az élesztőt felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, sót és a tojássárgáját, és gyúrható állagú tésztát készítünk belőle. Duplájára kelesztjük meleg helyen. A tölteléket elkészítjük, a felolvasztott margarinhoz hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. A lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtott tésztára egyenletesen rákenjük. Felcsavarjuk a tésztát. Hosszában kettévágjuk a felcsavart tésztát, úgy, hogy az egyik végén egyben maradjon. Egymáson keresztülfonjuk a két szálat. Kör alakzatot készítünk, és előmelegített sütőben, sütőpapíron közepes lángon 30-35 percig sütjük. Az eredeti recept itt található: Nosalty
- tésztához
- 50 dkg liszt
- 2,8-3 dl tej
- 1 ek méz
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 tojássárgája
- 3 dkg margarin
- só
- töltelékhez
- 6 dkg margarin
- 4 ek cukor
- 1 ek fahéj
A langyos tejhez hozzáadjuk a mézet, a margarin, cukrot és az élesztőt felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, sót és a tojássárgáját, és gyúrható állagú tésztát készítünk belőle. Duplájára kelesztjük meleg helyen. A tölteléket elkészítjük, a felolvasztott margarinhoz hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. A lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtott tésztára egyenletesen rákenjük. Felcsavarjuk a tésztát. Hosszában kettévágjuk a felcsavart tésztát, úgy, hogy az egyik végén egyben maradjon. Egymáson keresztülfonjuk a két szálat. Kör alakzatot készítünk, és előmelegített sütőben, sütőpapíron közepes lángon 30-35 percig sütjük. Az eredeti recept itt található: Nosalty
Megjegyzések
Megjegyzés küldése