Fahéjas csavart kalács

Hozzávalók
- tésztához
  • 50 dkg liszt 
  • 2,8-3 dl tej 
  • 1 ek méz
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg margarin 

- töltelékhez

  • 6 dkg margarin
  • 4 ek cukor
  • 1 ek fahéj

A langyos tejhez hozzáadjuk a mézet, a margarin, cukrot és az élesztőt felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, sót és a tojássárgáját, és gyúrható állagú tésztát készítünk belőle. Duplájára kelesztjük meleg helyen. A tölteléket elkészítjük, a felolvasztott margarinhoz hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. A lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtott tésztára egyenletesen rákenjük. Felcsavarjuk a tésztát. Hosszában kettévágjuk a felcsavart tésztát, úgy, hogy az egyik végén egyben maradjon. Egymáson keresztülfonjuk a két szálat. Kör alakzatot készítünk, és előmelegített sütőben, sütőpapíron közepes lángon 30-35 percig sütjük. Az eredeti recept itt található: Nosalty

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések