Vega babgulyás

Hozzávalók:

  • 1 konzerv bab
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • füstölt gabonakolbász
  • fűszerek: pirospaprika, só, bors, vegeta, babérlevél, fokhagymapor
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt

Üvegesre pároljuk a hagymát, egy kevés vízzel felöntjük, beletesszük a pirospaprikát és a füstölt gabonakolbászt. Kicsit főzzük, ízesítjük fűszerekkel, majd beletesszük a feldarabolt zöldségeket - a kétféle répát, majd amikor már megpuhult, a főtt konzerv babot és a krumplit. Amikor minden kellően megfőtt, behabarjuk (a tejfölt és a lisztet összekeverjük, majd kb. 2 dl vízzel higítjuk, csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a leveshez), még egyszer felforraljuk és kész.

Népszerű bejegyzések